В осем европейски държави е идентифициран нов щам на коронавирус. Това  обяви в

...
В осем европейски държави е идентифициран нов щам на коронавирус. Това  обяви в
Коментари Харесай

Новият щам вече е в 8 държави

В осем европейски страни е разпознат нов вариант на ковид. Това  обяви в Туитър през днешния ден ръководителят на районното бюро на СЗО за Европа Ханс Клуге.

„ Осем страни от европейския район на СЗО са разпознали нов вид на COVID-19 VOC-202012/01, написа той.„ За разлика от предходните варианти, този вид наподобява се популяризира и измежду по-младите възрастови групи.

Клуге прикани за засилени защитни ограничения, в това число разграничаване и потребление на защитни маски. Той напомни, че по време на ограничаващите ограничения е належащо да останете в нормалния обществен кръг. Освен това Клуге прикани за зоркост, до момента в който проучванията за резултатите от новия вариант не престават.

На 14 декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок съобщи, че учените в страната са разпознали нов вид на ковид, който може да бъде обвързван с бързото разпространяване на COVID-19 в югоизточната част на Англия. Премиерът на кралството Борис Джонсън разгласи на 19 декември, че съгласно предварителните данни новият вариант може да е със 70% по-заразен, само че няма доказателства, че смъртността му е по-висока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР